podcasten Lillelördag

Den populara podcasten Lillelördag blir nu en turne’ under namnet Kvinnogrisarna. Det som först var tänkt som en livepodd har utvecklats till en festlig show med sketcher och musik.

För underhållningen står Ann S., programledare och journalist, och Anitha S., som bland annat är känd från humorserien Mammor! på TV.

podcasten

Kvinnogrisarna ar en humoristisk och humanistisk föreställing om att som kvinna växa upp på nittiotalet och behöva inse att det som varit en normalitet var absolut onormalt. Att behöva omformas och agera därefter, vilket inte alltid är helt smärtfritt.

Det är en förestälIning om att vara förbittrad på 90-talisterna för att de är otacksamma och enligt duon “har haft det alldeles för lätt”.

Men också ett avund infer deras självklarheter kring sådant den äldre generationen fick träna sig till.

– Det finns mycket kittlande och outrett mellan oss som var tonåringar pa 90-talet och dagens 90-talister. Och någonstans där, på jakten efter upprättelse för att vart högsta mål var att visa pattarna på omslaget till Cafe (vilket Anitha ocksa gjorde inuti nämnda blaska, haha) har vi hittat nyckeln till showen. Fast mest handlar det nog om avundsjuka. Avundsjuka över att vi aldrig har haft rätt ålder att passa in längst fram på en Håkan Hellström-konsert och över att vi aldrig blev som Kenza, säger Ann Söderlund.

Hur kom ni på iden att åka på turne’?

– Vi är två kvinnor som inte gillar att sitta still, förutom när vi poddar. När vi hade suttit instängda i vår studio i två dar så insåg vi att det fanns tillräckligt mycket roliga och spännande ämnen för att ta det vidare upp på scen. Sedan längtade vi efter att träffa alla härliga människor som lyssnar på oss i etern och sätta igång en kommunikation som inte bara kom från ett håll.

Vad är det som gör att ni två funkar så bra tillsammans?

– Vi funkar så bra tillsammans för att vi är väldigt olika som personer, vilket också framgår väldigt tydligt när vi pratar.

Dessutom är ingen av oss rädd för att bjuda på de erfarenheter som kanske inte är så smickrande.

Ibland hamnar vi i diskussioner där vi kritiserar och hänger ut varandra, vilket är ganska ovanligt i så kallade tjejpoddar där man oftast peppar varandra och älskar varandra i alla lagen.

Hur mycket kommer man att känna igen sig från podcasten i showen?

– Showen är ju en förfining av vara många och långa poddsamtal. Men kortfattat så handlar det om att vi är på jakt efter likheterna och olikheterna mellan oss och 90-talisterna och milstolparna, eller ikonerna, som förde historien framåt.

Det blir även en hel del snack om Anithas kända 90-talspojkvänner, eller vi kanske ska kalla dem ligg. E-Type går ju som en röd tråd genom hela showen, vilket på något sätt gör allting väldigt mycket roligare.

Det är som att ta tempen psykiskt

Hungrig av känslor

Vilka är de bästa livsmedlen för viktminskning?

Live streams Så ser du gratis

Självkörande kommersiella fordon

Blivande ortoped?

kost

av Moe

Moammar Morris "Moe" Szyslak (uttalas "siz-lack"), även känd som Moe the Bartender är ägaren och bartendern till "Moe's Tavern", en Springfield-bar som besöks av Homer och hans vänner. Han har en gång sagt att han flyttade till Springfield från Nederländerna. Han äger också Moe's Bagels i Colorado och Moe's Express i Food Court-området i Springfield Mall. Han är en återkommande antagonist till Bart i The Simpsons och en tidigare stor antagonist i The Simpsons Movie. Moe framställs som ofta irriterad och oförskämd mot alla utom sina barvänner Homer, Lenny, Carl och Barney. Hans hårda humör som är lätt att tappa brukar avvisa kvinnor och att hitta en flickvän till Moe har därför varit ett löpande skämt, från övergiven sexuell avhållsamhet till misslyckade självmordsförsök till att dejta allmänt avvisade kvinnor. Men Moe har också en mjuk sida och har setts hjälpa andra i nöd. Detta inkluderar att rädda försvunna skolbarn, ge mat till en utsvulten by och rädda människor från en våldsam översvämning. Han visas ibland i en kärlekspyramid med Homer, Marge, Ned och honom själv.