Blivande ortoped?

Om någon hade frågat mig för tre månader sedan om jag skulle kunna tänka mig att gå extrajourer utöver min ordinarie tjänstgöring under AT hade jag sagt att jag prioriterar min lediga tid alldeles för mycket för att göra något så befängt, även om det är bra betalt.

Hade man dessutom frågat om jag hade kunnat tänka mig att gå dessa extrajourer på ortopeden, om jag skulle kunna tänka mig att bli ortoped, så hade jag bara skrattat och sagt Aldrig i livet!

ortoped

Men här sitter jag nu och har precis tackat ja till att gå två extrajourer (helgtjänstgöring) på just ortopeden.

Vad hände? Trevliga kollegor på akuten, patienter i alla möjliga olika åldrar med varierande allvarlighetsgrad i symptomen, viljan att lära mig mer, pröva på om detta faktiskt ändå kunde vara något för mig?

Det är dessutom alldeles för få kvinnor som är ortopeder!

Och sen är det ju såklart bra med extrapengar, även om det inte är det primära. Sen är jag ju sådär vansinnigt lättflörtad och lättsmickrad – igår kom en överläkare på ortopeden fram i fikarummet på op, kramade om mig och sade “kom och jobba på ortopeden”, och en annan av ortopederna kom fram och sade “vi saknar dig!” och jaa…

jag är som sagt lättsmickrad. Det är farligt, jag vet, man ska inte låta sig drivas för mycket av sin törst på bekräftelse.

Och kanske kommer jag ångra mig bittert när dagen för mina extrajourer kommer? Älskar ju att vara ledig 🙂 men det är ju inte hela världen…

Idag har jag kompledigt, vilket är underbart. Vädret ute lockar till soldyrkan i parken, och nu sitter jag och njuter av frukost framför Nyhetsmorgon.

Så visst är det härligt med ledighet!

 Vilka är de bästa livsmedlen för viktminskning?

Hungrig av känslor

Rehabilitering På Ånäskliniken-040Massage

Brun utan sol

Köp Melotan här

av Moe

Moammar Morris "Moe" Szyslak (uttalas "siz-lack"), även känd som Moe the Bartender är ägaren och bartendern till "Moe's Tavern", en Springfield-bar som besöks av Homer och hans vänner. Han har en gång sagt att han flyttade till Springfield från Nederländerna. Han äger också Moe's Bagels i Colorado och Moe's Express i Food Court-området i Springfield Mall. Han är en återkommande antagonist till Bart i The Simpsons och en tidigare stor antagonist i The Simpsons Movie. Moe framställs som ofta irriterad och oförskämd mot alla utom sina barvänner Homer, Lenny, Carl och Barney. Hans hårda humör som är lätt att tappa brukar avvisa kvinnor och att hitta en flickvän till Moe har därför varit ett löpande skämt, från övergiven sexuell avhållsamhet till misslyckade självmordsförsök till att dejta allmänt avvisade kvinnor. Men Moe har också en mjuk sida och har setts hjälpa andra i nöd. Detta inkluderar att rädda försvunna skolbarn, ge mat till en utsvulten by och rädda människor från en våldsam översvämning. Han visas ibland i en kärlekspyramid med Homer, Marge, Ned och honom själv.