Att inte bli stressad över att vara stressad.

Det är som att ta tempen psykiskt, säger den amerikanska komikern Ruby Wax hade i stora delar av sitt liv lidit av återkommande djupa depressioner. Efter att ha prövat alla möjliga och omöjliga typer av terapier och medicinering började hon praktisera och studera mindfulness-baserad kognitiv terapi vid University of Oxford i Storbritannien.

depressioner

– Forskningen intresserade mig, att det faktiskt var evidensbaserat och verkade fungera. Det är inte någon flummig new age-grej som bara handlar om att tänka positivt, utan innebär att fokusera sin uppmärksamhet och få ner sina stressnivåer.

Att inte bli stressad över att vara stressad

Hennes examensarbete utmynnande i boken Lugna ner dig (Printz publishing), som nu kommit på svenska. Där blandar hon forskning och sina personliga erfarenheter. Men medan hon skrev drabbades hon återigen av en depressionsperiod.

– Under de tio är jag hållit på med mindfulness har jag bara blivit deprimerad den enda gången och det varade i fem dagar i stället för fem månader som det varit för mig tidigare.

Det faktum att jag då kunde skriva om min depression medan jag var inne i den, var en stor skillnad. För mig är det ett bevis på att mindfulness hade fungerat.

Jag tog varningstecknen på allvar och kunde börja fokusera på att ta det lugnt när depressionen kom, i stället för att som annars gå upp i högvarv och låta det hända över en natt.

Vad har du lärt dig?

– Att mindfulness kan hjälpa till så att depressionen inte tar mig som gisslan, utan jag märker när den kommer och kan hantera det. Jag äter fortfarande antidepressiva men kombinationen med mind­fulness är som att ta tempen psykiskt på sig själv varje dag, att vara förberedd.

Lågkolhydrat kost för tävling eller kraftig viktminskning på ÅNÄSKLINIKEN-040Massage

Massageterapeuten MaXimus

En hel klinik bara för en kund åt gången. Jag, MaXimus har ägnat hela mitt yrkesverksamma liv åt utbildningar och mina arbeten som massageterapeut, sjukgymnast, personlig tränare och som rehabiliteringsspecialist. Lågkolhydrat kost för tävling eller kraftig viktminskning på ÅNÄSKLINIKEN-040Massage med mig MaXimus.

Tyvärr så har jag ägnat nästan lika lång tid på att göra affärer med stor ekonomisk framgång som resulterade i en Stroke i Mars – 2014. Idag är jag glad att jag lever och att jag fick chansen att stanna upp och inse vad som ger mig mest glädje och självförverkligande. Jag har en unik kompetens. Jag följer inga trender, jag samlar på kunskap.

Det enda som intresserar mig är vilken träning som ger snabbast resultat.

040massage i Malmö – Dipl. Massageterapeut – Cert. Massör – Rysk Spikmatta – Centralt i Malmö – Triangeln – Davidshall

Läs om Ånäskliniken-040Massage träningsfilosofi mm.

Benmaskiner hos GymAuktioner 

Frakter av Gym hos Gymfraktarna 

Finansiering av Gym hos GymPartner Finance

Service av Motionsredskap hos GymSupporten

Skyltreklam 

Personlig träning 

Läs nästa artikel

Gym Inne och Ute – Våra verksamheter i Göteborg

TRÄNA MUSKLERNA – RENA HÄLSOKUREN

av Moe

Moammar Morris "Moe" Szyslak (uttalas "siz-lack"), även känd som Moe the Bartender är ägaren och bartendern till "Moe's Tavern", en Springfield-bar som besöks av Homer och hans vänner. Han har en gång sagt att han flyttade till Springfield från Nederländerna. Han äger också Moe's Bagels i Colorado och Moe's Express i Food Court-området i Springfield Mall. Han är en återkommande antagonist till Bart i The Simpsons och en tidigare stor antagonist i The Simpsons Movie. Moe framställs som ofta irriterad och oförskämd mot alla utom sina barvänner Homer, Lenny, Carl och Barney. Hans hårda humör som är lätt att tappa brukar avvisa kvinnor och att hitta en flickvän till Moe har därför varit ett löpande skämt, från övergiven sexuell avhållsamhet till misslyckade självmordsförsök till att dejta allmänt avvisade kvinnor. Men Moe har också en mjuk sida och har setts hjälpa andra i nöd. Detta inkluderar att rädda försvunna skolbarn, ge mat till en utsvulten by och rädda människor från en våldsam översvämning. Han visas ibland i en kärlekspyramid med Homer, Marge, Ned och honom själv.