Vivaldis Fisksoppa (går bra att frysa in)

Recept för C:a 15 personer

8-10 Potatisar
En påse Morötter
2 Fänkål
2 Charlottelök påsar
1 Vitlök
1 Purjolök
2 burkart krossade tomater
Stort knippe Bladpersilja med skelkar
två Citroner
två påsar Saffran
Provence blandkryddor tillfört receptet den 4/9 2004 Finns i Hötorgshallen
1kg Torsk
en laxsida
2 stora burkar musslor
Räkor mängd efter behag
Tre fiskbuljong tärningar
Tre grönsaksbuljong tärningar
Vitt vin C.a 1,5 L

Lite pressad citron plus rivet skal
Idealmjöl eller vanligt mjöl för en lätt redning
Olivolja

Fräs grönsakerna på svag värme i oljan fem minuter. Bryn ej
Salta och peppra

Strö på C:a 3 matskedar mjöl och rör om.
Häll i vatten, obs totalt skall det vara minst 30% vitt vin.
Häll i krossade tomaterna och buljongtärningarna.
Puttra i 10 minuter C:a. Tills grönsakerna nästan är mjuka.

Lägg i fisken, låt småkoka tills fisken är klar ( C:a 5-10 minuter )

Tillsätt C:a en hel vitlök. Pressa i.

Provence blandkryddor tillfört receptet den 4 september 2004/Henrik

Tag grytan av spisen, häll i musslor och räkor. Ingen mer värme.
Smaka av!

Servera. Lämpligen med ett lätt Italienskt vin tex (Fontana Candida Frascatti).

Ciao Antonio Vivaldi